Med de nye hjemmetestene fra Boson kan du enkelt teste deg for covid-1 – Desineur Norway

FRI FRAKT PÅ ALLE BESTILLINGER OVER 1.500 KRONER

Med de nye hjemmetestene fra Boson kan du enkelt teste deg for covid-19 hjemme.

Antigen hurtigtest-selvtest - Boson SARS-COV-2 er den første covid-19 selvtesten på det norske markedet som er godkjent for privat bruk. Med denne hjemmetesten tar du enkelt en test i nedre del av nesen, og i løpet av 15-20 minutter får du svar.

Testen er CE-godkjent og kommer med norsk bruksanvisning. Samtidig er det viktig å merke seg at testen ikke er like sikker som PCR-testen som tas av det norske helsevesenet.

Ved å ta testen hjemme slipper du å reise til et testsenter eller legekontor.

Les bruksanvisningen
Det er viktig å gjøre testen på riktig måte for å få korrekt resultat. - Om man gjør testen feil vil du få et ugyldig svar. Da må du ta testen på nytt. Derfor kan det være lurt å ha i hvert fall et par stykker liggende, sånn at hvis du enten får et ugyldig svar eller hvis du får et negativt svar, så kan gjøre det på nytt et par dager etterpå

Selvtestene er allerede på vei inn i skolen, i mange husstander, og er tilgjengelig for kjøp. Men en selvtest er ikke å regne som like sikker som en test ved en teststasjon.

– Testen er godkjent medisinsk utstyr. Det vil si at den er nesten like bra som en PCR-test man tar hos helsepersonell

Slik foretar du en Covid-19 selvtest

1. Før bomullspinnen tre til fire centimeter inn i neseboret (ikke like langt inn som ved PCR-test på test-stasjonen), gni den mot slimhinnen og roter pinnen tre til fire ganger. Gjenta i begge nesebor.

2. Før bomullspinnen ned i prøverøret. La den stå der i ett minutt, samtidig som du klemmer på røret fra utsiden (Da overføres virusfragmentene til væsken i prøverøret*).

3. Ta ut bomullspinnen. Fest tuten på prøverøret. Drypp så tre til fire dråper av væsken på selve teststrimmelen, og vent på svar i 15 til 20 minutter. På samme måte som ved en graviditetstest vil det fremkomme noen streker som viser om du er positiv eller negativ - eller om testen ikke er utført riktig.

4. Negativt svar vises med kun én strek på teststrimmelen (C). Positivt svar vises med to streker på teststrimmelen (C+T). Dersom kontrollinjen ikke vises på teststrimmelen har du fått et ugyldig svar, og må ta testen på nytt.

Men hvordan kan man gjøre testen feil? Følg med:

  • Det ene er å åpne utstyret for tidlig. Den blir ikke ødelagt av å stå fremme en time, men om du venter for lenge, kan utstyret ødelegges.
  • Det andre å ikke snyte seg på forhånd (ved rennende nese). Du skal fange virus på slimhinnene i nesa - ikke i snørret.
  • Sist, men ikke minst må du holde seg til tidene. Beregn nok tid til å vente på svaret og nok tid til at bomullspinnen faktisk får kontakt med væsken. Glemmer du tiden, og får påvist et svakt positivt svar, kan du ikke vite om det er riktig.

MERK: Selvtesten er likevel ikke gyldig som offentlig dokumentasjon som gir deg grønt coronasertifikat, om du for eksempel skal ut og fly. Da må du teste deg hos helsepersonell.

 

Desineur Hygienics bruker informasjonskapsler (cookies) for å kunne gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer
Jeg godtar